Mitt bildmässiga navelskåderi. Ett försök att lära av mina egna bilder. All konstruktiv, saklig kritik emottages tacksamt.

lördag 15 november 2008

Glamour-retusch

Idag har jag, för första gången någonsin faktiskt, roat mig med lite glamour-retusch. En av modellerna i söndags hade inte perfekt hy, vilket ju ytterst få har, och dessutom utsatte jag henne för ljus som i flera fall maximalt framhävde dessa små yttre brister hos en i övrigt mycket vacker tjej.

Så, för att göra henne lite rättvisa och ge henne det snyggaste jag kunde, provade jag lite retusch i Photoshop CS4.

Före


Efter


Man skulle lätt kunna hävda att jag tagit i för mycket. Det var en svår avvägning att få bort det som inte var snyggt, mot att få en hy som faktiskt såg ut att var skulpterad i vax, och sedan målad med air-brush-puder.

Ett recept steg för steg kommer under kvällen!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Oj oj det var skillnad.
Går det inte att gömma sådant med puder?

Isidor sa...

Jo, med bra smink och någon som är duktig på att hantera det kommer man rätt långt. Framförallt blir retuschen i efterhand mycket mildare, och naturligare, eftersom man inte behöver vara så brutal.

Tyvärr hade svägerskan med sminket inte hunnit dit än.
Jag vill dock passa på att påpeka att jag inte har photoshoppat något annat än hyn...

Anonym sa...

Helt klart för mycket. Ser konstigt och artificiellt ut, inte ens glamor. Du är nog på rätt spår och tekniken funkar säkert till mycket så att bara köra lite mer "lagom" ör tricket.

Det och healing-brush gör tricket.

Isidor sa...

Ja, jag håller med om att det inte ser särskilt naturligt ut.
Just den här bilden var det brutalaste från hela dagen.

Det är ett problem när man har ett så dåligt startläge, att för att dölja det man vill, måste man helt enkelt ta i väldigt mycket.

Fast jag lärde mig när jag gjorde fler bilder, att man bör behålla mer än jag gjorde här, t.ex i ögonvrån, för att få det att se mer naturligt ut.

Bilderna där hon fått mer proffsigt puder och grejor av svägerskan som är duktig, blev inte alls lika illa när de hade gått genom photoshop, så Karlstad har rätt i att puder löser en hel del.

Isidor sa...

Och ja, jag testade healing tool. Den hade sina poängen, men den kräver nog betydligt mer träning...