Mitt bildmässiga navelskåderi. Ett försök att lära av mina egna bilder. All konstruktiv, saklig kritik emottages tacksamt.

tisdag 13 maj 2008

Och så, resultatet!

Här är alltså resultatet av mina hårda studier i helgen.

Den här bilden var den jag lade ner mest jobb på. Jag funderade över ljus, som verkligen inte är något avancerat i den här bilden, men jag var noga, och jag var noga med komposition och jag var noga med instruktioner och det tekniska i kameran. Jag har, såklart, gjort en del justeringar i efterhand, men inte mycket. Lite extra svärta och sådant bara (Och jag har plockat bort ett svart hörn där fonden tog slut. Skitklantigt!).
Den här bilden är väl kanske tveksam som tillhörande kategorin Modefoto, men jag är nöjd med den. Jag fick med blicken som jag ville och som jag tänkte mig den.De här bildrna är mer ljussatta och komponerada än man skulle kunna tro. Det var ganska detaljerade instruktioner till modellen om att vrida på huvudet och titta på ett visst sätt för att få till blicken rätt och en hel del instruktioner till assistenten om att vrida på reflektorn för att få ljuset rätt.

Och som det står högst upp: All konstruktiv kritik emottages tacksamt. Vad tror ni hade gjort de här bilderna bättre?

2 kommentarer:

cjl sa...

Det verkar ju defenitivt som du fick valuta för pengarna. Härliga bilder. En detalj som jag stör mig lite på, men det är också det enda, är den skarpa skuggan från hals/haka på den sista bilden.

Isidor sa...

Ja, det har du helt rätt i. Den hade onekligen blivit bättre med ett mjukare ljus där.

En reflektor till med lite extra ljust där.

Tack!