Mitt bildmässiga navelskåderi. Ett försök att lära av mina egna bilder. All konstruktiv, saklig kritik emottages tacksamt.

torsdag 22 maj 2008

Färdig med Stock för ett tag

Idag har jag bestämt mig för att lägga ner Stock. Av någon anledning var det inte min grej. Antingen har jag inte talang så det räcker, eller teknik* så det räcker, eller intresse eller så är det något annat som fattas. Jag tar inte bilder som godkänns på iStock. De få bilder som blivit godkända (ungefär en på fem) är det ingen som varken ser eller köper.

Jag hade tänkt mig att jag skulle lära mig av att hänga där, och att jag skulle bli duktigare för varje bild jag skickade in, varesig den blev godkänd eller inte, men feedbacken man får säger iallmänhet inte mer än "kass" och något av fem olika standardalternativ. Det är inte särskilt meningsfullt ur ett pedagogiskt perspektiv. Andra kanske lär sig. Jag gör det inte. Om det är för att jag är för dum eller okunnig för att förstå vad som verkligen är fel med mina bilder, eller för att de i andra änden berättar för dåligt, det vet jag inte. Jag lär mig iallafall inget av de bilder som returneras, och då blir det hela bara en lång serie av nedskjutna bilder. Det är varken roligt eller lärorikt.

Så jag skiter i det. Tyvärr kunde jag inte hitta knappen för "avsluta mitt konto", så jag blev tvungen att kontakta deras support för att få hjälp med det. Det är däremot skitdåligt av iStock.
* men jag tror verkligen inte att det är tekniken det hänger på...

3 kommentarer:

Isidor sa...

Å andra sidan var de rejält proffsiga med det ekonomiska. Jag hade $1.10 innestående och de ville inte avsluta mitt konto förrän jag berättat ifall jag ville ha dem på en check eller på PayPal.
Jag svarade att jag donerade pengarna till iStock eller "any charity of your choice", varvid jag fick veta att mitt konto var avslutat och att min "donation request" var skickad till "the finance department". Jag övervägde att lägga till "Don't spend it all at once." Det där upplevde jag som mycket proffsigt och seriöst.

Markus Borbely sa...

Det är som en pungspark varje gång man får en reject. Det hjälper inte att jag fått en 25 st vid det här laget. Och ibland är det väldigt konstiga och motsägelsefulla anledningar. Men jag har läst en text av han som säljer mest stock i världen. Han tyckte att man fick väldigt konstiga rejects på istock ibland. Så iStock är nog fel som pedagogiskt instrument för ganska många. Jag lär mig mycket mer på att läsa böcker av Scott Kelby. :-)
(och det kanske är hans böcker som gör att jag ligger på 50% godkända nu)

Isidor sa...

Tack för de uppmuntrande kommentarerna och de fina tipsen.

Jag ska tänka på det där.