Mitt bildmässiga navelskåderi. Ett försök att lära av mina egna bilder. All konstruktiv, saklig kritik emottages tacksamt.

onsdag 9 juni 2010

Dags för paus

Nu är det läge att pausa i fotograferandet. Alla de där vardagsbilderna på barnen och ankan i sjön och... Ja, allt det där.

Det blir för mycket. Ett berg av bilder växer fortare än jag hinner ta hand om det, och det är destruktivt. Det gör bildredigeringen till ännu en aldrig sinande plikt istället för det kreativa, roliga det borde vara. Ungefär som att diska. Det tar massor av tid, man blir aldrig färdig, och det slutar vara roligt.

Nu ska jag hålla igen och beta av min backlog, och sedan, när jag är hyfsat ifatt, försöka tänka efter innan jag klickar. Det är jobbigt att se "bra bilder" överallt, och försöka ta alla. Det går inte. Dessutom är ganska många av de där "bra" bilderna just "bra" snarare än bra. De är iallafall inte bra på något nytt sätt. Det jag ser är ofta inte något bra, utan bara en bild jag är van att se, därför att jag tar den ofta. Jag behöver inte fler likadana bilder, utan några nya.

Dessutom blir bilder som tas utan tanke inte bra. Hör och häpna! Inte ens när man rutinmässigt ser den "bra" bilder. Kan det vara så att jag är lurad och att den bild som ser bra ut, som alltid ser bra ut, som jag alltid försöker ta, som aldrig blir bra, faktiskt inte är bra?

Fast nu är jag iallafall klar med sonens dagiskompis och hans mamma och syster, som ville ha bilder. Och jag har ju. Tusen. Men de är på plats nu!

Anna, you're next!


2 kommentarer:

Kakbiten sa...

Jag väntar med spänning ;-)

Vilken fin bild på C!

/Anna

Isidor sa...

Tack!