Mitt bildmässiga navelskåderi. Ett försök att lära av mina egna bilder. All konstruktiv, saklig kritik emottages tacksamt.

måndag 3 maj 2010

Några Stockholmsvyer

Några Stockholmsvyer, kanske?

Den här grabben hade, precis som sin kompis, en alldeles för liten cykel. Likt en hjälte i ett halvtaskigt kodat datorspel, hade båda hamnat i en skål de inte kunde ta sig ur, hur mycket de än hoppade. De satt helt enkelt fast i det som på sommaren är en fontän, ovanpå Sergels Torg.


Något konstigt med tåget? Ja, det är ju mindre än en decimeter högt. Modelljärnvägen på Tekniska Muséet var riktigt häftig.Själv hade jag t-shirt. Eller... kanske en tunn jacka? Jag minns inte riktigt, men alla är vi ju olika.I fotokursen är första inlämningsuppgiften att fotografera någon som arbetar. Det här kändes väldigt typiskt för en viss yrkeskategori, men av olika anledningar väljer jag andra bilder till min uppgift.


En Karlstadsbo? Till han som älskar fôgglera!


Och ja... Det här var visst också till honom.Jag gillade örhängena.På bredaste den bredaste Stockholmska stan kan uppbringa, utan att förfalla till pilsnerfilm:
"Aaaaa, men TAAAAAAAAAAAA ett piller nu'rå, och sluuuuuuta tjafsa, faaaan..."
"..."
"Aaaaaa, visst såg ja Bajen igåååååår, va!"
Hans telefonkonversation var nästan för bra för att vara sann.


Notera att alla de knäppa typerna här är plåtade på under en halvtimme alldeles för nära mitt hem!


Tänk mycket finare hon hade varit utan sin giftpinne. Och så mycket yngre hennes hy hade varit.
"En cigarett är en pinne med glöd i ena änden och idiot i den andra."

4 kommentarer:

Krille sa...

Jag gillar dina vyer!
Körde du på AV eller M? Tycker att exponeringarna sitter lite för bra på den blandningen av sol / skugga.
Har aldrig ägt något själv, men jag tycker faktiskt att Picemärket är bland det vackraste märket som finns, trots att det aldrig kommer att segra ):

Och ja... Jag har tagit en fin bild till dig också. När jag blir klar med jordens längsta Valborg kommer jag att lägga den på 3 Maj.

Isidor sa...

Tack!
Det är Av i allmänhet, och så lite extra svärta i Lightroom. Med det där motljuset blir det ofta blaskigt, men med extra just svärta, brukar man få ihop det ändå.

Och jag tror det stavas peace... ;-)

Ser fram emot brasbild!

Anonym sa...

Jag gillar verkligen bilden på den äldre damen på bänken. Hon ser så förnöjsam ut, så säker på att hon lever sitt helt egna liv och det duger så gott till henne. Mössan bak och fram eller ej.. skit samma den värmer i vårsolen. En kvinna som vet hur man njuter en kort sekund i solen. :D
Ha det gott

Lensbabie :D

Isidor sa...

Tack!
Jag tror hon hade rikligt med sällskap på bänken som vi andra inte kunde se, men det vore förtal att påstå det med mer emfas!