Mitt bildmässiga navelskåderi. Ett försök att lära av mina egna bilder. All konstruktiv, saklig kritik emottages tacksamt.

onsdag 19 maj 2010

En dag på stureplan.

Idag känner jag att ett soundtrack är bra!
T.S.O.L - Strangelove för att den låter gött, och passar vissa av bilderna.
samt
AlphaVille - The Jet Set för att jag av någon outgrundlig anledning inte kunde få den ur huvudet när jag hängde i stan igår.
Ja, vi tar en till som liksom kändes relevant...
Harpo - Moviestar

Har du inte spotify men är en trogen läsare av bloggen? Hör av dig!

Och så, bilderna.


De sötaste flickorna i parken framför Kungl. Biblioteket. I Stockholm är väldigt mycket kungligt. På nästa exponering såg de mig, och skrattade, men det blev suddigt...


Cykelbuden i stan har såna här!


Fortfarande, efter flera år, är frisyren på stureplan den som antyder en plånbok som inte tillåter varken hygien eller frisör. Förlåt, men det är faktiskt djävligt ofräscht.


Vad säger ni? Är det Daniel Prinsen soon to be till vänster och hans langare till höger? Eller är det bara två äckligt hippa killar, varav den ena är stureplansflottig med AD-brillor?Det är inte här jag skulle vilja träna helst av allt, faktiskt.


Stureplan kan vara en av få platser där man serveras riktiga modeller gratis. De där som kan Walk The Walk, liksom. Notera handen i fickan, den sträckta ryggen, och blicken som verkligen inte är på fotografen iallafall? Hon lös som en sol när hon svepte över torget. Galet elegant.
Och förresten, hur fan exponerar man ett par vita byxor rätt?Jag har ingen aning om vem det här är, men hon ser Kändis ut, och hon satt snudd på ensam med sin kompis på serveringen mitt på Stureplan. Hon kunde lika gärna haft en skylt där det stog: "Snälla, fotografera mig när jag har glasögonen på och vill vara Inkognito."


Det här är faktiskt också en rätt sällsynt syn. Strumpkanten som korvat sig ovanför knäet förstör dock alltihop.


En massa tonårsöstermalmsflickor samlade in pengar till Sudans barn. De fick inga av mig. Hade hon sålt bara en av sina väskor hade hon kunnat försörja en by i Sudan i flera månader.


Två kvarter längre bort undrade den här killen vem som stal all hans tiggarbusiness. Det är något här som är djävligt fel, men jag har lite svårt att sätta fingret på det mer precist än att det inet kan vara riktigt rättvist. Ibland förstår man nästan var Marx fick sina idéer.


Och det stör mig, för jag tror inte kommunismen löser det heller. Man kan inte bara ta allt östermalmsbrudarna äger. Det löser inte problemet. Men det här skulle inte vara en politisk blogg, så vi skiter i den aspekten.

7 kommentarer:

Raven sa...

Får man publicera bilder på vem som helst sådär på Internet?

Anonym sa...

Precis samma tankar far genom mitt huvud nör jag läser och tittar på inlägget. Ofrächa unga män som har fastnat i något slags äckelmode.

Prova att exponera efter något mellangrått som finns i omgivningarna. Skitsvårt! Ibland får man chansa lite. Jag tycker du gjort ett förträffligt jobb. :)

Jag har tyvär inte spottyfy så jag kan inte höra låtarna men dom är säkert valda med omsorg. :)

Klasskillnader,hemlöshet och missär är en del av välfärdssverige 2010. Jag ser människor fara illa varje dag även här i vår lilla del av riket. Å så är det valår i år. Vilket parti ska satsa på det hemlösa tro.

Grymt snygga bilder.
Ha en bra dag B)

Lensbabie

Isidor sa...

@Raven: Ja. Det får man. Så länge man inte bär sig så illa åt att det faller under lagarna om Förtal.

@Lensie: Tack!

Isidor sa...

Lensie:
Maila mig så ska du få en spotifyinbjudan, om du vill.

Anonym sa...

Tack Isidor!
Mail kommer så fort jag kommer hem till boet :)

Lensie

Rune sa...

Roligt inlägg med fina bilder :)

Isidor sa...

Tack!