Mitt bildmässiga navelskåderi. Ett försök att lära av mina egna bilder. All konstruktiv, saklig kritik emottages tacksamt.

onsdag 19 maj 2010

En hemsida?

Jag har nu skaffat mig en F-skattesedel, och går alltså att hyra. Vitt. Med moms och allt.

Så jag tänkte sätta mig och göra en hemsida. En väldigt enkel. Kontaktuppgifter, tre meningar om "företaget" och portfolio. På jobbet gör jag hemsidor. Då handlar det mest om stora komlexa siter där logiken på baksidan och databaser är den största delen av jobbet. Ofta är det någon "byrå" som gjort det grafiska innan jag får vara med. Ofta är det ett jätteföretags självklara allting färdigt, och jag bara ser till att data hamnar rätt.

Så hur gör man?
Jag skulle kunna sätta mig och skriva kod. Det är jobbigt, och det tar tid, och ska jag ändra blir det liksom ganska bökigt, för då måste jag skriva kod igen. Jag vill bara skriva varje sak en gång, som ska se lika ut jämt. Jag vill inte knacka meny tusen gånger själv. Jag vill helst inte skriva så mycket alls. Jag vill plutta ut min logga i hörnet, lite text, och så ett album.

Någon som har ett bra förslag på verktyg? Har jag inte fått tips innan veckan är slut sätter jag mig väl och gör själv då. På gammaldags vis. Som vi alltid gjort. Förresten, har jag installerat min favvo-texteditor sedan jag installerade om burken för ett halvår sedan?

Suck.

Fan, det är 2010. Hur svårt kan det vara?!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Inte alls så svårt... det beror nog på vilken metod du använder.
När jag byggde Hemsida/blogg åt syrran använde jag Wordpress. Gratis å gratis e gott. :)
En statisk förstasida med några flikar å du har gjort en hemsida i stället för en blogg. Du kan säkert bygga in en bloggsida i den.

Wordpress har massa gosaker som ligger och snurrar i bakgrunden. Och en hel del teman att välja på. Vissa riktigt snygga och ändamålsenliga.

Lycka till å grattis! :D

Ha en bra kväll
Lensbabie :)

cjl sa...

Wordpress.

Krill sa...

Wordpress svarar jag på fråga ett.
På fråga två svarar jag att du ska skriva något, något kul, typ kanske om förväxta råttor så kunden vet att det inte kommer en torris som ska dokumentera deras bröllop ;=

Raven sa...

Köp en mac, starta iWeb och sätt igång. Faktiskt sjukt simpelt. Du kan byta tema efter ett tag och ha kvar allt också.

Du kan publicera till både mobileme (det ryktas att deras hosting blir gratis snart) eller över ftp. Du kan göra album automagiskt från iPhoto.

Isidor sa...

Alla lösningar som börjar med "Köp en..." går bort.

En mac kostar mer än hela företagets årsomsättning. Det är dessutom beytligt mer jobb att köpa en mac, installera programvaran och lära mig den än att skriva koden för de få sidor jag behöver för hand.

Att köpa en mac för många tusen kronor för att göra en enkel hemsida är för övrigt vansinne på en hel rad olika plan.