Mitt bildmässiga navelskåderi. Ett försök att lära av mina egna bilder. All konstruktiv, saklig kritik emottages tacksamt.

onsdag 25 februari 2009

Proffs!

NU har jag varit och tagit bilderna på vännen som behövde porträtt. Hon har precis fått en ny tjänst, som innebär att hon är organisationens ansikte utåt, och det ansiktet behövde dokumenteras, så att det kan följa med pressreleaser och sånt.

Vid en första anblick var jag rätt nöjd. Jag kom ihåg att tänka på bakgrunder, på många aspekter av komposition, på att kontrollera att exponeringen blev rätt, på att variera, på att se till rätt delar av motivet syntes på rätt sätt. Många bilder kom ut som jag hade tänkt mig dem. Det där sista är stort för mig, som den vane läsaren kanske noterat.

Jag är rätt nöjd, och motivet självt var rätt nöjt, åtminstone vid en första anblick av de jpeg som ramlade ut från kortet.

Återstår att köra alltihop genom Lightroom också, och kanske göra några smärre justeringar yta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Proffset
Tänkte bara fråga hur många bilder du tar på en sådan där ganska viktig fotoshoot totalt?

Isidor sa...

Igår tog jag ungefär 170 bilder.

Motivet valde själv ut 7 av dem, som lämpliga för det hon behövde dem till direkt. Som av en slump valde hon faktiskt bilder som höll tekniskt också, och som jag också tyckte var bra.