Mitt bildmässiga navelskåderi. Ett försök att lära av mina egna bilder. All konstruktiv, saklig kritik emottages tacksamt.

måndag 25 februari 2008

Ny bild till salu!

iStockPhoto accepterade ännu en bild. Jag är såklart omåttligt stolt, och jag försöker lära mig vad som är "stockphoto". Det är inte samma sak som "bra bilder". StockPhoto måste nog vara bra bilder, men bra bilder måste inte vara stockphoto. Hm. Klurigt...
Däremot köpte de inte min senaste kattbild. En av de bidragande orsakerna är att de har så galet mycket husdjur, och därför har de höjt ribban ytterligare för sådana bilder. Men är det inte bra nog, så är det inte. Fast jag var rätt nöjd med den...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker motivet "katt" var finare än motivet "duva" men det har mer med det emotionella att göra än kompositionen. Grattis till ytterligare två fina bilder. Vilket objektiv använder du till dem? Kör du på manuell inställning eller? Och tillslut - har du anmält dig till nån av fotokurserna än?

Isidor sa...

Ja, det är ju det som är lite kul med Stockphoto. Det emotionella har inte med saken att göra. Duvan är faktiskt, tekniskt, på många sätt en bättre bild, om än inte lika personlig. Katten är mer estetiskt tilltalande.

Båda bilderna är tagna med det objektiv jag använder väldigt mycket mer än de andra, mitt fasta 50mm. Det finns ett motsvarande till Nikon som inte heller är särskilt dyrt, med bländare ner till 1,8, precis som mitt. Det är tokigt mycket objektiv för pengarna. Och du kanske har lästa alla turer kring just minA (Ja, plural...)?