Mitt bildmässiga navelskåderi. Ett försök att lära av mina egna bilder. All konstruktiv, saklig kritik emottages tacksamt.

tisdag 17 november 2009

Första modellen

Här är sju bilder av ungefär 350 som jag tycker är värda att dela med sig av. Egentligen hade jag kanske velat ha med ett par, tre till, men det blev för mycket för ett blogginlägg...

Fyra av dem är ganska lika och bland de sista jag tog. Är det en slump?10 kommentarer:

Anonym sa...

Asläckra! Särskilt den med Carolafläkten!!!
/AF

cjl sa...

min favorit, den sista. Helt underbar. Vinjetteringen i några av de första, är den medveten?

Det känns som om du haft underbart kul :)

Isidor sa...

Tack, hörrni!
Nej, vinjetteringen är inte medveten. Den är klantig. Den syntes varken i kameran eller på laptopen jag tankade ut bilderna till. Fast det blev lite effektfullt ändå.

Vi satte en blixt på väggen bakom, för att få den riktigt vit, men den satt tydligen en smula snett. Ett smartare drag hade nog varit att skita i den, och istället ha mer blixt på modellen. Eller ännu mer blixt i väggen, men en stor softbox på.

Isidor sa...

Och ja, det VAR skitkul. Men rätt mycket. 11 timmar i det där sliter liksom...

Var det måhända något du märkte när du dök upp på slutet, AF?

Anonym sa...

Yes! Snygga bilder!
Experimenterade du med andra bakgrunder än vit?

/MB

Isidor sa...

Tack, MB!
Vi lekte en del med en svart fond också, men vi hade lite problem med att vi fick blänk i den. Den var i papper, och det var för blankt. Det fanns inte riktigt plats att ta modellerna längre från fonden heller, så det blev lite konstigt. En del av det kommer nog här, av det också, men vitt var kul.

Förra gången, för ett år sedan, hade vi bara svart bakgrund, och det är ganska begränsande.

Maja Gräddnos sa...

Den sista bilden är helt underbar!

Krille sa...

Schysst med druvor!! :))
Hur har du lyckats med att få så mycket vinjettering, så vitt jag vet så har du ju bara kört med kvalitets linser?

Isidor sa...

Det har att göra med att bakgrunden är taffligt ljussatt.

Men kvalitets linser använder jag inte. Jag har mina egna. jag känner inte ens Kvalitet, och ser inte varför han/hon skulle låna ut dem till mig.

:-p

Krille sa...

Om det fanns en förkortning till; Jag startar skratta högt och glatt, skrattar hela vägen ut i köket och medans jag blandar till ett glas saft, på vägen tillbaka till datornsalen så har jag ett stort leende i hela fejset. När jag satte mig och läste igenom ditt svar igen så är jag glad idag att jag inte hade munnen full i kletig saft, för då började det igen. För isåfall hade jag skrivit ner den förkortningen i fel stil här :-))

Jag refererade kvalitet till dina två 1.8'or och ditt 1.4'a. Inga kvalitetsobjektiv kanske, men linserna tycker jag klassas som kvalitta!

Har blixtarna något att göra med att modellens hud ser så ljus ut, eller är det bara vackra gener?