Mitt bildmässiga navelskåderi. Ett försök att lära av mina egna bilder. All konstruktiv, saklig kritik emottages tacksamt.

onsdag 28 januari 2009

Nigeria-objektiv

I förrgår satte jag in en annons på ett objektiv, som jag för inte så länge sedan ersatte med ett lite ballare motsvarande objektiv. Jag har hittills fått ett svar på min annons på blocket. Det svaret löd:
Hej
Jag kommer Lik Köp denna punkt Så vad är det pris och villkor för
Punkt
Tack
James


"Hm." tänkte jag. Här är någon som nog inte varit svensk så länge, som har ett fotointresse. Jag svarade:
Förlåt.Jag är inte säker på att jag förstår.
Undrar du vad det kostar?
1000 kr
Du är välkommen att köpa det kontant under dagen. Jag har det med mig och finns vid Fridhemsplan på Kungsholmen i Stockholm.

Med vänliga hälsningar
/Isidor


Hans svar nu, var en smula oväntat, måste jag erkänna.

Hello

Thanks for your mail am very happy ot hear from you back i will want you to know that am wishing to buy this item for my Store In Nigeria So i will wnt you to get back to me with the list of the item you have for sell at Blocket So i want you to list the item you have for for sell and i will offer you the best prices for the item so i will make the payment via bank o bank transfer or paypal just get back to me in with type of payment you have wish i could made for the transfer of the money so i wait to hear back from you ok

Thanks

Köparenvarsnamnjaginteskriverutavprincip


Hm. Igen. Dubbel-Hm! Det stinker nigeriabrev om det här. Grabben vill uppenbarligen köpa saker utan att ens veta vad jag säljer. Men men. Jag tänker inte vara fördomsfull. Kanske han faktiskt har en butik i Nigeria och säljer kameror. Kanske han noterat att det står Canon, och kanske han har sökt i rätt kategori på blocket, men inte kommit längre pga av språkförbistringen? Jag ger faktiskt grabben en chans.

Hi!
This is simple.
I want €100 for the lens, and another €18 for postage. Once I have recieved the payment from paypal into my bank account, I will mail you the lens, well packaged, to the adress of your choice.
More info about the lens can be found at
http://www.usa.canon.com/blablabla
If we have a deal, I will supply you with the name of my paypal account

Kind regards
/Isidor


Jag har faktiskt kollat vad det kostar att skicka ett paket som detta till Nigeria. 184kr. Visst är det så att Euron står strax under tian, och att jag ville ha tusen spänn, men om det blir en riktigt bra historia om hur jag sålde mitt objektiv till en skum typ i Nigeria, kan det vara värt ett par tior. Jag har nu dessutom erbjudit en deal som innebär att vår Nigerianske vän tar hela risken. Om jag var han skulle jag nog inte göra det, men, vem vet, kanske är Canon-objektiv hårdvaluta av sådan dignitet att det är värt risken att hosta upp €118 i ett svältande land!

Vi får se om han nappar! Jag återkommer ifall något händer.

Inga kommentarer: