Mitt bildmässiga navelskåderi. Ett försök att lära av mina egna bilder. All konstruktiv, saklig kritik emottages tacksamt.

tisdag 16 oktober 2012

Masten

I utkanten av byn Kristianopel som ligger någon mil från Karlskrona längs kusten, rakt in från Ölands södra udde, låg en gång tiden en... anläggning, som hette Masten. Där anordnades konserter, bland annat. När Gyllene Tider skulle spela där 1981 blev tre människor ihjältrampade i kön. En gång träffade jag en, redan då ganska gammal, man som varit vakt där. Han mindes det inte som något vackert.

De senaste, ganska många, åren har det förfallit. På 90-talet var det någon som hyrde ut det till europas samlade högerextremister. Lokalpressen hade en stor bild på första sidan på ett moonande svins rumpa med rubriken "Nazismens Ansikte".

Någon försöke ha någon sorts "sexologiläger" för ungdomar, och började så smått rusta upp det en aning. Det gick sådär, får man väl säga.

Den stora tavlan med massor av autografer har sparats på museum, men resten har nu rivits för att marken ska bli bostäder. Dyra strandnära villor.

Vi var där i somras. Det var vackert får man väl säga. På ett vemodigt, melankoliskt sätt.

Det kommer att komma de svartvita också, men inte ikväll. De är fler.


Inga kommentarer: