Mitt bildmässiga navelskåderi. Ett försök att lära av mina egna bilder. All konstruktiv, saklig kritik emottages tacksamt.

onsdag 21 april 2010

Körslaget

I lördags var det körslaget. Det var något nytt för mig. Som amatör tenderar man att ta samma bild om och om igen i samma miljö. Särskilt om man, som jag, är föräldraledig, och inte flyttar på sig något att tala om. Då är det kul med EyeWitness som skickar mig på andra saker.

Att fotografera en tv-sändning var ganska speciellt. Det är en välregisserad show, där scen, deltagare och bakgrunder är väldigt välsynkade. Man behöver inte gå och leta efter en vägg i rätt färg. Du är å andra sidan låst till din stol så länge sändningen varar. I reklampausen kan man springa på dass backstage tillsammans med deltagarna. Dit får inte publiken gå, men vi med balla brickor runt halsen får. Det känns bra.

Det var också bitvis ganska tråkiga ljusförhållanden. Jag har inte ett fint kamerahus, och jag får problem på höga ISO. Jag har inte heller något extra fint teleobjektiv med låga bländartal. Då blir det svårt. Jag hade groteskt många suddiga bilder. Fem bilder av sex gick bort på att de var tekniskt undermåliga.

Men det var kul ändå. Och några bilder fick jag som jag är rätt nöjd med.

Och ja, jag vet. Blogger envisas med någon skitjobbig lösning som gör att bilderna inte skalas ner i en liten browser. Men man kan klicka på dem, och jag orkar ärligt talat inte lösa det. Flåt...


Team Moraeus

Team PicassoTeam RongedalTeam MoraeusMarie Picasso

En RongedalTvå Rongedal och en ForsellCalle Moraeus

Team MoraeusTeam Picasso

Gry ForsellNicklas Strömstedt

Nicklas Strömstedt

3 kommentarer:

Krille sa...

Coolt! [med toan asså (:]
Hur många stillbildsfotografer var det där?
Var 70-200/2.8 vanligast eller?
Är tv-studiobelysning K5600?

Isidor sa...

Vi var bara tre stycken. Jag, en frilans till, och en som jag tror kom från Aftonbladet, men jag vet inte säkert.

De andra hade två kameror var och varvade lite. Jag vet inte hur de kan ha lyckats om de bara hade 70-200 och fullformat, för jag fick ta i med mitt 70-300 och liten sensor.

Jadu... K5600 kan kanske stämma? Vet inte så noga. Det var lite för varmt iallafall, men det löste sig ju efteråt. Heja Lightroom!

Krille sa...

Jag var tvingad att fråga om lamporna då jag var på en utomhus filmispelning förra året och eftersom ljuset var dåligt för min kamera så ställde jag in WB'n manuellt på K3200 så jag skulle se ljusförhållandet mer exakt på LCD skärmen, men det blev bara sämre. Så tillslut fick jag fråga belysnings mästaren vad äre här för j-ä glödlampor egentligen? Och då svarade han att det är alltid K5600 lampor på filminspelningar.
Undrar vad det är på pop konserter?