Mitt bildmässiga navelskåderi. Ett försök att lära av mina egna bilder. All konstruktiv, saklig kritik emottages tacksamt.

onsdag 6 augusti 2008

Vackra människor!


Det har varit tyst här ett tag, helt enkelt eftersom kameran legat på hyllan när jag inte haft tid att göra något kreativt, men...

Förra veckan var det EuroPride i Stockholm, och den avslutades sedvanligt med en enorm parad. 45000 människor deltog, och i storleksordningen 150 riktiga ekipage var med. Denna parad var en fotografs våta dröm, bortsett från vädret. Det var en aldrig sinande flod av ambitiösa, spektakulära, exhibitionistiska motiv. Var och varannan utklädd människa stannade till och poserade när de såg en kamera, och jag viftade glatt med min och tackade fint efter varje bild. Efter var och en av de ca fyra hundra bilderna jag tog. Ljuset var dock taskigt och de flesta bilderna blev, som väntat, i bästa fall mediokra, men en blev bra. En är jag riktigt nöjd med. Och en bild som man är riktigt riktigt nöjd med är värd tusen kastade exponeringar!

I övrigt vill jag passa på att säga att hela paraden var Glädje. Alla människor, till och med de fula var vackra och glada och man blev väldigt glad av att se den!

6 kommentarer:

cjl sa...

... men du lyckas med det som så många andra misslyckas med - Att få en personlig bild. Det mesta jag tycker mig se från prideparaden är rena övervakningsbilder utan känsla.

Isidor sa...

Tyvärr gäller det i princip alla mina andra bilder därifrån också. Det är dokumentation av av vilka som gick i paraden och hur de var utstyrda.

Men den här är jag nöjd med! Tack!

Anonym sa...

Gôtt att se att även du är tillbaka!

Isidor sa...

Man tackar!

Anonym sa...

Att få TVÅ personer som är bra på samma bild kan inte bara vara slumpen. Härliga uttryck, snygg, spontan komposition!

Isidor sa...

Tack!
De var väldigt tacksamma modeller!