Mitt bildmässiga navelskåderi. Ett försök att lära av mina egna bilder. All konstruktiv, saklig kritik emottages tacksamt.

lördag 8 februari 2014

Nej, det blev inget.

Fotografiska i Stockholm tar just nu emot bidrag till sin Höstsalong. Jag hade tänkt skicka in en serie bidrag på ett tema. Jag var rätt nöjd, och kände att jag skulle kunna få ihop ett projekt jag själv kunde vara stolt över, och lämna in det. Jag räknade såklart inte med att få några bidrag med - det kommer in bra många tusen, och tillräckligt många, med väldigt god marginal, kommer att vara bättre än mina, men jag tänkte vara med ändå, och jag tänkte, som sagt, försöka få ihop något jag själv kunde vara stolt över.

De har såklart krav på de bilder som lämnas in. Bland annat har de ett krav på att bilden måste vara minst 10MB stor, för att hålla tillräcklig upplösning för att kunna hamna på tillräckligt stort papper.

Det sket sig. Efter att ha beskurit en smula och kanske konverterat till svartvitt blir de flesta av de bilder jag tänkt välja bland bara ungefär 5MB.

Jag har en kamera med en sensor på 18 megapixel. Få av mina bilder är mycket beskurna. Men de går alltså inte att ta med ändå. Men såklart, alla bidrag är välkomna, det spelar ingen roll vilken kamera man har. Bara man lämnar in filer på 10MB.

Det känns konstigt. Inget om upplösning eller mått på bilden i pixlar. Bara 10MB.

Ja, det sket sig.

Det blev inget projekt. Man kan säga att det kvävdes i sin linda.

Men jag är inte bitter...

Inga kommentarer: